18) B

Wage of Jasper = £240 + (5x(43-21)) + (20×6) = £470
Wage of Ruby = £470 + £40 = £510
Age of Ruby = 43 – 8 = 35 years
Using the formula given in the question:
Let number of working years for Ruby be ‘N’
240 + (5x(35-21)) + (20 x N) = 510
20N = 510 – (240+70)
20N = 200
N=10 years
So, Ruby has been working in the company for a total of 10 years. However, the question asks for the difference (“how much longer than Jasper has Ruby been employed”).
We know Jasper has been working for 6 years.
So Ruby has been working for (10-6=4) 4 more years than Jasper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s