29) C

Let the money refunded be ‘R’
Let total money before refunds = ‘M’
Money after refunds = £12240
M – R = £12240
40% paid £15 and 60% paid £20
Let the number of people who attended the concert = ‘P’

(0.6P x 20) + (0.4P x 15) = £12240
12P + 6P = £12240
18P = 12240
P = 12240/18 = 680 people

If 680 people paid £20 in advance, M = 680 x 20 = £13600
Refund = 13600 – 12240 = £1360

Hence, C is the answer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s