18) D

Since the person already has £25000, they need: £150000 – £25000 = £125000
Percentage = (125000/150000) x 100 = 83.3%
We can then eliminate options A and B since we need loan of more than 83%. Option A (mortgage 1) and option B (mortgage 2) offer only 75% and 80% respectively.

Mortgage 3 cost of 1 year = (500) + (5% x 125000) = 500 + 6250 = £6750
Mortgage 4 cost of 1 year = (2000) + (3% x 125000) = 2000 + 3750 = £5750
Mortgage 5 cost of 1 year = (1000) + (4% x 125000) = 1000 + 5000 = £6000
Hence the cheapest is Mortgage 4 which is option D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s